1 Nisan 2014 Salı

Daha fazla su içmeniz için öneriler

Mutlu akşamlar:) bugün sizlerle okuduğum bir yazıyı paylaşmak istiyorum! Daha fazla su içmemiz için öneriler.. malum, ben bile bazen 2 litre su içmeyi unutuyorum. Ya çok çalışıyorum, ya da çay ve kahve'den fırsat bulamıyorum suya:) ama çay ve kahve asla suyun yerine geçmez.. maalesef :( az su içtiğimizde yorgunluk, halsizlik  ve kötü beslenme ile karşılaşabiliyoruz.. ama çözümünü PembeŞeker bloggerı bulmuş!;)


Suyunuzu Aromalandırın
Suyun tadını değiştirerek içmeyi düşündünüz mü? Su içmeyi sevmiyorsanız, bir şişe suyun içerisine bir kaç dilim limon ve nane yaprağı ilave edebilirsiniz. Tarçın seviyorsanız, 1 şişe suya 1 çubuk tarçın da ekleyebilirsiniz. Bir diğer aroma verme yöntemi ise bir sürahi sıcak su içinde sevdiğiniz bir bitki çayını birazcık bekletmek... Bunun için bir poşet bitki çayından faydalanabilirsiniz. Suyunuz soğuduğunda elde ettiğiniz bu hafif aromalı suyu tüketebilirsiniz.

Yemeklerde Su Tüketin
Yemeklerinizde şekerli ve gazlı içecekler tüketiyorsanız, bunu suyla değiştirmenizi tavsiye ediyoruz. İlk başlarda size zor gelecek ancak bir süre sonra alışacak, hem daha fazla su tüketecek hem de daha sağlıklı bir şekilde beslenmeye başlayacaksınız. Yemeklerden önce su tüketmeniz de size ekstra katkı sağlar; daha az yemek yer ve formunuza da korumuş olursunuz.

Dışarıda Küçük Su Şişesi
Dışarıya çıktığınızda su içmek aklınıza gelmiyor ve erteliyorsanız, çantanıza sığacak küçüklükte bir su şişesi edinin. Dışarı çıkmadan şişenizi doldurun ve dışarıda olduğunuz sürece suyunuzu tüketmeye çalışın. Daha pratik olması için kendinize ufak bir matara alabilirsiniz.

Evde ve Ofiste 1 Litrelik Şişeler
Eviniz ve ofisiniz için 1 litrelik cam şişelerden edinin. Ve suyunuzun her zaman gözünüzün önünde olmasına dikkat edin. Su şişesinin gözünüzün önünde olması, size su içmeyi hatırlatacak ve böylece çok da zorlanmadan yeterli miktarda su tüketebileceksiniz.

Kaynak: pembeseker



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder