Enginar,
müthiş faydalarıyla dikkat çeken bir sebze... Bu kadar faydalı olmasına rağmen,
maalesef onu sofralarımızda çok sık göremiyoruz. Enginar tüketmenin vücuda olan
faydaları saymakla bitmiyor. Zeytinyağlısının yanı sıra, etle de pişirilebilen
ve bunun yanında salata olarak da tüketilebilen enginarın faydalarını sizler
için derledik. Karşınızda bir çok yönüyle enginarın faydaları!
Karaciğer dostu
Enginar, karaciğer dostu olmasıyla dikkat çeken bir
sebze. Karaciğer tahribatında tedavi desteği olarak bol bol enginar yemek
gerekiyor. Özellikle fazla alkol alımından kaynaklanan karaciğer sorunlarının
tedavisi için enginarın ayrı bir yeri var. Alkol alan kişiler karaciğer
rahatsızlıklarından korunmak için enginar yiyebilirler.
Kuvvetli bir antioksidan
Enginarı bu kadar özel kılan şey, onun zengin bir
antioksidan kaynağı olması. Bu da enginarı kanserden korunmak için yenmesi
gereken besinlerin arasına sokuyor. Vücuttaki toksin maddelerin atılmasını sağlaması enginarın en önemli özelliğinden biri. Hatta, eskiden beri
bilinen enginar kürü günümüzde de sık sık uygulanıyor. Yılda bir kere, 40 gün
boyunca günde bir tane enginar yenilen "Enginar Kürü"nün karaciğeri
onardığı ve vücudu bütün toksin maddelerden arındırdığı düşünülüyor.
Yüksek tansiyona bire bir
Yüksek tansiyon hastalarının da bol bol enginar yemesinde
fayda var. Çünkü enginarda yüksek oranda bulunan potasyum minerali, vücuttaki
tansiyonu düzenleyerek, tansiyonun normal seviyelere gelmesini sağlıyor.
Enginarın yüksek lifli yapısı kan şekerinin
dengelenmesini sağlıyor. Bu açıdan şeker hastaları enginarı rahatlıkla
tüketebilir. Enginar vücuttaki şeker kontrolünü sağlar.
Kötü kolesterolü yok eder
Enginarda bulunan cyanic asit maddesi kötü kolesterolü
yok ederek iyi kolesterolün salgılanması artırıyor. Bu açıdan bakıldığında
enginarın kalp ve damar sağlığı için harika bir ilaç olduğunu söyleyebiliriz.
Kaynak: pembeseker
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder