2 Nisan 2014 Çarşamba

Güne limonlu su ile başlayın!

Mutfağımızdan eksik etmediğimiz önemli yiyeceklerden biri de limon... Limon suyunun saymakla bitmeyen bir çok faydası var. Yarım bardak ılık suya sıkacağınız bir kaç damla limonla güne daha sağlıklı başlamaya ne dersiniz? İşte limonlu suyun es geçilmeyecek yararları!

Zayıflamaya yardımcıdır
Sabah içilen limonlu su ile midedeki asit oranı dengelenir. Böylece mide asiti yükselmediğinden kendinizi sürekli aç hissedip yemek yemek ihtiyacı duymazsınız. Limonun içeriğinde bulunan pektin lifi açlığı bastırıyor. Diyet yapıyorsanız, limon suyunun yağ yakmaya yardımcı özelliği olduğunu da unutmayın.

Bağışıklığı güçlendirir
Limon bilindiği üzere muhteşem bir C vitamini kaynağıdır. Bu sebepten önemli bir bağışıklık güçlendirici rolü vardır. Hastalıklara karşı savunma sağlar. Stresli ve gergin zamanlarımızda bağışıklık sistemimiz zayıflar ve hastalıklara açık hale geliriz. Böyle zamanlarda limonlu suyu beslenme düzeninizden eksik etmeyin.

Taze bir nefes
Limonlu su, diş eti ve diş iltihaplarına iyi geliyor. Ağız içinde hijyen de sağlayan limonlu su böylece kötü kokan nefesi de etkiliyor. Limonlu suyunuzu içtikten sonra dişlerinizi fırçalarsanız etkisini daha fazla görebilirsiniz.

Virüslerle savaşır
Nezle, grip ve boğaz ağrısı gibi gibi viral hastalıklara yakalanmanızı engeller. Eğer hasta olmuşsanız, limonlu su virüslerle savaşarak iyileşmenize destek verir.

Yaşlanma karşıtıdır
Antioksidan içeren limon, yaşlanma etkileriyle de savaşır! Ciltteki kırışıklıkları önleyen limon suyu cildinizi temizleyerek daha duru ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.



Kaynak: pembeseker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder