3 Nisan 2014 Perşembe

Ev yapımı peynirli-sarımsaklı ekmek

Mmm.. bugün yine farklı bir tarif denedik! Ev yapımı ekmek yapmaya bayılırım, ama bu peynirlisine ayrıca bir bayıldımmmm:) yerken peynirler ağzımızda eridi!!;)


Malzemeler:
- 240 ml sıcak su
- 1 çay kaşığı bal
- 1 paket maya
- tuz
- 300 gram un (ekmek için)
- üzeri için zeytin yağ
- 150 gram kaşar peyniri
- 120 gram sarımsaklı tereyağı

Yapılışı
Büyük bir kabın içini su, bal ve mayayı koyun, karıştırın ve 5 dakika bekletin. Beklettikten sonra tuz ve çiçek yağını ekleyip tekrar karıştırın. Unu ekleyin. Hamur kabından kenarınlar dağılmaya başladığında olmuştur demektir. Hamuru yine 5 dakika dinlendirin.

Dinlendirdikten sonra yine 10 dakika hamuru yoğurun. Kenarlara yapışmıyorsa olmuş demektir. İçine zeytinyağı ekledikten sonra üzerini örtün ve kabarıncaya kadar bekletin.


Hamur kabardıktan sonra iki eşit parçaya ayırın ve hamuru uzatın. O arada fırını 200 derece'ye getirin. Fırın ısındıktan sonra hamuru fırına atın ve 175 dereceye indirin.

Ekmek fırında olurken, peyniri ince dilimler haline getirin ve tereyağı eritin. 20 dakika sonra ekmeği fırından çıkarın ve erimiş tereyağı'nı üzerine sürün. 5 ile 7 dakika arası fırında pişirin. Rengi dönmeye başladığında ekmeği fırından alın ve 15 dakika soğumaya bırakın.

Bıçak ile ekmeği fotoğraftaki gibi kesin ve aralarına kaşar peynirini koyun. Tekrar 3 - 5 dakika fırında piştikten sonra ekmeğiniz hazır! Afiyet olsun;)





Tarif: culy.nl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder