Yaşlanmak
değil, yıllara meydan okuyarak genç ve sağlıklı kalmak için en etkili yöntemin spor
yapmak ve sağlıklı beslenmek olduğunu artık biliyoruz. Özellikle ne yediğimizin
oldukça önemli olduğunu bilerek antioksidan ağırlıklı yiyeceklerle beslenmeye
çalışmak şart... Bu yazıda bahsettiğimiz antioksidan yiyecekler, anti-aging
etkisi göstererek hem yaşlanmayı geciktiriyor hem de hastalıklardan koruyor.
Patlamış Mısır
Kanser
düşmanı olarak bilinen Polifenol adlı madde patlamış mısırın içinde yüksek
oranda bulunuyor. Evde yağsız olarak yapılan patlatılmış mısır müthiş bir
Polifenol kaynağı...
Yumurta
Saç,
göz ve cilt sağlığı için bir çok faydası olan yumurta özellikle göz
bozukluğundan koruyan "lutein" adlı antioksidan madde açısından çok
zengin...
Tam Tahıllı Makarna
Tam
tahıllı makarnalar, normal makarnalara kıyasla üç kat daha fazla antioksidan içeriyor.
Tam tahıllı makarnaların içindeki liflerin kolesterolü düşürerek kalp ve damar
hastalıklarına karşı koruduğu da biliniyor.
Organik Süt
Normal
süte kıyasla organik sütün içerisinde yüzde 40 oranında E vitamini ve
beta-karoten bulunuyor.
Fasulye
Fasulyelerin içinde bulunan bitki özleri sayesinde hastalıklara sebep olan serbest
radikallerin yok olduğu kanıtlanmış. Özellikle kırmızı fasulye antioksidan
açısından oldukça zengin...
Kanola Yağı
İçeriğinde
yüksek oranda antioksidan bulunduran Kanola yağı, kötü kolesterolü düşüren bir
numaralı besinlerden biri olma özelliği taşıyor.
Bal
Şekerin
başta kanser olmak üzere bir çok hastalığa sebep olduğu biliniyor. Özellikle
şeker yerine tatlandırıcı olarak bal tüketmek, hem şeker alımını engelliyor hem
de balın antioksidan etkisinden faydalanmayı sağlıyor.
Yoğurt
Her
gün yenilen bir kase yoğurtla kanser, kalp ve daha bir çok hastalığa karşı
korunma sağlanıyor. Ayrıca yoğurt, vücuttaki antioksidan maddelerin işlevlerini
yerine getirmesini sağlıyor.
Kaynak: pembeseker
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder