21 Nisan 2014 Pazartesi

Gençleştiren yiyecekler

Yaşlanmak değil, yıllara meydan okuyarak genç ve sağlıklı kalmak için en etkili yöntemin spor yapmak ve sağlıklı beslenmek olduğunu artık biliyoruz. Özellikle ne yediğimizin oldukça önemli olduğunu bilerek antioksidan ağırlıklı yiyeceklerle beslenmeye çalışmak şart... Bu yazıda bahsettiğimiz antioksidan yiyecekler, anti-aging etkisi göstererek hem yaşlanmayı geciktiriyor hem de hastalıklardan koruyor.

Patlamış Mısır
Kanser düşmanı olarak bilinen Polifenol adlı madde patlamış mısırın içinde yüksek oranda bulunuyor. Evde yağsız olarak yapılan patlatılmış mısır müthiş bir Polifenol kaynağı...


Yumurta
Saç, göz ve cilt sağlığı için bir çok faydası olan yumurta özellikle göz bozukluğundan koruyan "lutein" adlı antioksidan madde açısından çok zengin...

Tam Tahıllı Makarna
Tam tahıllı makarnalar, normal makarnalara kıyasla üç kat daha fazla antioksidan içeriyor. Tam tahıllı makarnaların içindeki liflerin kolesterolü düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı koruduğu da biliniyor.

Organik Süt
Normal süte kıyasla organik sütün içerisinde yüzde 40 oranında E vitamini ve beta-karoten bulunuyor.

Fasulye
Fasulyelerin içinde bulunan bitki özleri sayesinde hastalıklara sebep olan serbest radikallerin yok olduğu kanıtlanmış. Özellikle kırmızı fasulye antioksidan açısından oldukça zengin...

Kanola Yağı
İçeriğinde yüksek oranda antioksidan bulunduran Kanola yağı, kötü kolesterolü düşüren bir numaralı besinlerden biri olma özelliği taşıyor.

Bal
Şekerin başta kanser olmak üzere bir çok hastalığa sebep olduğu biliniyor. Özellikle şeker yerine tatlandırıcı olarak bal tüketmek, hem şeker alımını engelliyor hem de balın antioksidan etkisinden faydalanmayı sağlıyor.

Yoğurt

Her gün yenilen bir kase yoğurtla kanser, kalp ve daha bir çok hastalığa karşı korunma sağlanıyor. Ayrıca yoğurt, vücuttaki antioksidan maddelerin işlevlerini yerine getirmesini sağlıyor.

Kaynak: pembeseker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder