8 Nisan 2014 Salı

Sabahları bomba gibi uyanın!

Günaydın!:)

Bugün sizlerle hayatımızın en önemli konularından biri hakkında yazı paylaşacağım: uyku! Kim sevmez ki uykuyu? Ya da, kim sevdiği halde uyuyamıyor? Sorunlar sorunlar.. çözümler çözümler..;))

Türkiye'de bir araştırmaya göre insanların 3 de 1'i kahvaltı yapmıyor. Oysa insanların yüzde 82'si kahvaltıyı çok önemli bir öğün olarak görüyor. Ama artık bu 4 öneri ile güne bomba gibi başlayacaksınız!


Arabada ya da otobüste kahvaltı yapmadığınız mı aklınıza geliyor? 
O zaman akşamdan sofrayı (en azından tabak ve çatalları) hazırlayın. Kahvaltı için zaman kazanmak gerek ki, tüm enerjiniz o gün için yetsin, başarı hep sizinle olsun!:)

Uyanıyorsunuz ve boğazınızdan bir lokma bile geçmiyor?
Bu demektir ki akşam çok geç yemek yediniz. Kendinizle bir anlaşma yapın ve belirli bir saatten sonra yemek yemeğin. Uykuya gelince, uykusuzluk yemek düzeninizi oldukça etkiler! Bir saat erken yatmanın hiçbir sakınca yok..

Bünyenize yeterince lif giriyor mu?
Lif tokluk hissi verdiği gibi uykunuzu da yeterince almanızı sağlar. Sebze, meyve ve tahıllı gıdalar lif ile doludur!

Sabahları sıvı ihtiyacınızı karşılıyor musunuz?
Uyku sırasında ortalama yarım litre su kaybederiz. Bu sıvıyı uyanınca vucüdumuza geri depolamamız gerek. Bu yüzden sabahları bir bardak su içmek bize bir artı daha kazandırır:) çay, kahve, süt ne varsa için ve güne hazırsınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder