13 Nisan 2014 Pazar

Çileğin faydaları

Gerek kokusu gerekse lezzetiyle büyüleyici bir meyve çilek... Kokusu ve tadı kadar görüntüsüyle de cezbedici bir meyve. Aynı zamanda tahmin edemeyeceğiniz kadar yararlı... Tezgahlarda yerini almaya başlayan bu güzel meyvenin yararlarını derledik. İşte karşınızda çileğin faydaları!

1- Çilek, diş ve diş etleri için harika bir besindir. Çilek diş etlerini güçlendirirken, dişlerin eski beyazlığına kavuşmasını sağlar. Bir çok ünlü yıldızın dişlerini beyazlatmak için çilekle dişlerine masaj yapması da ilginç bir detay...

2- En masum tatlı çilektir! Özellikle diyet yaparken tatlı krizine girdiğinizde çilek yiyerek tatlı isteğinizi bastırabilirsiniz. Düşük şeker oranı olan çileğin 10 tanesi sadece 58 kalori! Bunun yanı sıra, çilek kilo vermeye yardımcı hormonları düzenlemeye yardımcıdır. İştahı keserek metabolizmanın hızlanmasına sebep olur.

3- Çilek bir antioksidandır ve bu sebeple bağışıklık sistemini güçlendirir. Hatta kansere karşı koruyucu etkisinin olduğu da kanıtlanmıştır.

4- Çileğin cilde faydaları da saymakla bitmiyor. İçerdiği vitaminlerle cildin gençleşmesini sağlayan çilekten sadece yiyerek değil maskesini yaparak da faydalanabilirsiniz. Bunun için çilek püresini biraz sütle karıştırarak yüzünüze sürebilirsiniz. Bu maskeyi haftada bir uygulamanız yeterli...

5- Çilek aynı zamanda vücut için bir temizleyici görevi görür. Toksik maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Böbrek taşlarını ve kumunu söktürdüğü de bilinen faydalarındandır.

6- Stresliyseniz çileğin sakinleştirici etkisi denemenizde fayda var. Bol bol tükettiğinizde sinirlerinizi yatıştırır aynı zamanda tansiyonunuzu da düzenler.

7- Çileğin önemli bir afrodizyak olduğu da biliniyor. Günde iki kase yenen çilek, 1 hafta içerisinde afrodizyak etki göstermeye başlıyor. Kan dolaşımını artırması ve sperm sayısını çoğaltmasıyla da erkekler için de faydalı bir meyve...

Kaynak: pembeseker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder