4 Nisan 2014 Cuma

Yeşil çayın faydaları

Yeşil çay, son yılların en popüler ve en sağlıklı içeceği... Ödem attırıcı ve zayıflamaya yardımcı etkilerini sıklıkla duyduğumuz bu çayın faydaları sayılmayacak kadar fazla! Pembe Şeker olarak, yeşil çayın pek bilinmeyen faydalarınızı sizler için derledik. İşte karşınızda yeşil çayın faydaları!


Yeşil çay harika bir yüz temizleyicidir
Belki yüzünüzü jel ve toniklerle temizlemeye alışkınsınız ama biz size doğal ve çok daha sağlıklı bir yöntem öneriyoruz. Bir litre kaynar suda yeşil çayı demlemeye bırakın. Su soğuduktan sonra yüzünüzü bu yeşil çaylı suyla yıkayın. Yeşil çayın tazeleyici ve arındırıcı etkisiyle kızarıklık vb. problemi olan cildinize iyi geldiğini göreceksiniz.

Yeşil çay saçlara iyi gelir
Evet, yeşil çay ciltte harikalar yarattığı gibi saçlarda da aynı etkiyi sağlıyor. Bunun için bir litre suda yeşil çayı demleyin. Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra son durulamanızı bu yeşil çaylı su ile yapın. Saç uçlarını nemlendiren ve saçları yumuşatan bu formülün ilk yıkamada etkisini gösterdiği söyleniyor.

Akne tedavinize destek verir
Yeşil çayın uzun süre düzenli olarak içilmesi akne iltihaplarını azaltıp cildin sakinleşmesine sebep oluyor. Bunun için düzenli olarak günde 6 fincan yeşil çay içmeniz gerekiyor. Ancak kafeine duyarlılığınız varsa, kafein içermeyen yeşil çay tüketebilirsiniz.

Yeşil çay zindelik verir
Yeşil çay içeriğindeki kafeinle birlikte canlandırıcı etkilere sahiptir. Özellikle beyin fonksiyonlarının yavaşladığı öğleden sonra ve akşam saatlerinde yeşil çay tüketmek zihninizi canlandırıp, konsantrasyonunuzu artırır.


Yeşil çay sindirim sisteminizi temizler
Yeşil çay sindirim sistemini temizleyerek vücuttan toksin ve zehirleri atmanıza yardımcı olur. Mide ve bağırsaklarınızı rahatlatan yeşil çaydan tam fayda alınabilmesi için, günde en az iki fincan içilmesi gerekiyor.

Kaynak: pembeseker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder