22 Nisan 2014 Salı

Yeşil eriğin faydaları

Yeşil erik, güzel tadı ve rengi ile birlikte yaz mevsimine az kaldığının habercisidir. Sadece bu kadar mı? Tabi ki değil, yeşil eriğin herkes tarafından çok da bilinmeyen bir çok faydası bulunuyor. Tüm yeşil renkli sebze meyvelerde olduğu gibi, yeşil erik de müthiş bir C vitamini depodur. Gelin, yeşil eriğin pek bilinmeyen faydalarını hep birlikte öğrenelim.
1. Yeşil erik bağ dokusunu güçlendirerek daha sıkı bir vücuda sahip olmanızı sağlar. Yeşil eriğin içerisinde yoğun miktarda bulunan C vitamini bağ dokularının güçlenmesine sebep olur. Bol bol yeşil erik yediğinizde vücudunuz daha sıkı ve dinç görünür.

2. Adet düzensizliğinden şikayetçiyseniz, size önerimiz bol bol yeşil erik yemeniz. Çünkü yeşil erik Östrojen hormonunun dengelenmesini sağlıyor. Bu sebeple, menopoz dönemindeki kadınların da bol yemesinde fayda var.

3. Yeşil erik, demir eksiliğini önlemede etkili bir meyvedir. Vücutta kan oranını artırır ve kansızlığa iyi gelir. Özelikle kansızlık tedavisinde harika bir destektir. Erikte yoğun olarak bulunan C vitamini ve demir, etkileşime geçerek vücutta kırmızı kan hücrelerinin çoğalmasını sağlar.

4. Yeşil erik, lif açısından çok zengin olduğundan bağırsakları çalıştırır. Kabızlık gibi problemleriniz varsa bol bol erik tüketmeniz, kabızlık sorununa iyi gelecektir. Yeşil erik aynı zamanda bir idrar söktürücür. İçerisindeki lifler sayesinde mide ve bağırsak gazı yaşamanızı da engeller.

5. Yeşil eriğin harika bir ağrı kesici ve ateş düşürücü olduğunu da belirtelim. Romatizmaya iyi gelmesinin yanı sıra halsizlik ve yorgunluk hallerinde bol bol tüketilmelidir.

6. Kilo vermek isteyenler diyetlerine yardımcı olarak yeşil erikten faydalanabilirler. Yeşil erik kan şekerini dengeler. Kan şekerinin dengeli olması da, kilo vermenin sürekli ve düzenli olarak gerçekleşmesine sebep olur.

Kaynak: pembeseker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder