29 Nisan 2014 Salı

Mutlu olmayı sağlayan yiyecekler

Yediğiniz bazı besinlerin sizleri aynı zamanda mutlu ettiğini biliyor musunuz? İşin sırrı endorfin maddesinde... İçeriğinde yüksek miktarda endorfin bulunan yiyecekler vücudumuzdaki mutluluk hormonlarını artırarak kendimizi iyi hissetmemizi ve mutlu olmamızı sağlıyor. Peki, bizleri mutlu eden yiyecekler hangileri?

Muz
Muz, kelimenin tam anlamıyla bir endorfin deposudur. Bazı günler kendimizi enerjisi tükenmiş ve mutsuz hissederiz. İşte böyle günlerde muz yiyerek kendimizi daha iyi hissedebiliriz. Muz içeriğindeki bol magnezyum ve kalsiyum sayesinde hem yorgunluğunuzu hem de stresinizi azaltır. Sinirleriniz zayıfsa her gün yemek aralarında muz tüketmeye çalışın.

Çilek
En önemli afrodizyaklar arasında yer alan çilek, yoğun olarak C vitamini içermesiyle de bilinir. Vücuttaki tüm salgı bezlerini çalıştırark daha genç ve enerjik hissetmeyi sağlar. Damarları temizlemesi ve yüksek tansiyonu düşürmesi de çileğin önemli özelliklerinden...

Fruit breakfastÜzüm
İster siyah olsun ister beyaz, üzüm harika bir demir kaynağıdır. Bunun yanı sıra içinde yüzde 20 oranında kana hemen karşılan şeker vardır. Bu da hem fiziksel hem de zihinsel efor harcayanlar için harika bir besin demektir. Üzümdeki şeker, kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.
Çikolata
Kendini kötü hissediyorsanız, hemen bir parça çikolata yiyin. Çünkü çikolata mutsuzluğun ve stresin düşmanı bir yiyecektir. Çikolata yediğinizde, mutluluk hormonu olan seratonin anında beyninizde dolaşmaya başlar. Ayrıca penilatilmanın maddesi sizi göklerde uçuracak güce sahip. Çikolatanın kalp hastalıklarını önlediği ve kötü kolesterolü düşürdüğünü de ekleyelim.

Portakal
İçerisindeki yüksek C ve B vitaminleri sayesinde insanın kendini daha dinamik ve taze hissetmesine sebep oluyor. Hazmı kolaylaştıran portakal, vücuttaki direnci artırıyor. Bu yüzden nezle ve grip hallerinde bol bol tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Dondurma
Dondurmanın 4 mevsim yenilmesini tavsiye eden uzmanlar, dondurmanın sütten daha zengin bir yiyecek olduğuna da dikkat çekiyor. Yendiğinde mutluluk hissi sağlayan dondurmanın fazla miktarda tüketilmesi ise kilo problemlerine sebep olabilir.

Kaynak: pembeseker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder