31 Mart 2014 Pazartesi

Spora destek veren yiyecekler

Sizde mi 2014'e girmeden önce liste yaptınız? Daha çok spor yapmak, daha sağlıklı beslenmek vs vs? O zaman sporcularımızın beslendiği gıdalardan bir kaç öneri verelim. Bu gıdalar spora bir ek sağlayacak!:)

Avokado
Avokadonun içinde kolesterol azaltacak yağlar bulunur. Bunlar vücudu güçlü tutar. Üniversite van Buffalo'nun yaptığı bir araştırmaya göre koşucular yüzde 20 daha az yağ alırlarsa, yüzde 30 yağ alan kadınlara oranla kemikleri daha çabuk hasar alırmış. Günde yarım avokado yemek kemiklerinizde ki ağrıyı da azaltır..:)


Muz
Muz'un içindeki yüksek potasyum, karın ağrılarına çok iyi geldiği biliniyor. Terin yerini sıvı alması gerekiyor, bu yüzden muz sıvının daha çabuk alınmasını sağlıyor.


Dut
Dut'un içinde antioksidanlar dolu. Bir avuç mavi dut ve ahududu tam bir vitamin kaynağı! Bu vitaminler bizi bakterilerden korur:)


Havuç!
Havucun için karbonhidrat ile dolu, bunlar tam bir enerji kaynağı!:))


Tavuk göğüsü
Tavuğun göğüsünde demir ve çinko bulunur, ayrıca da çok az yağ içerir! Win-win:))


Yumurta
Her gün bir yumurta şart bence!;) Eskiden çok yumurta yemenin kolesterole zararlı olduğu söylenirdi. YANLIŞ! Günde 300 miligram kolesterol almamız gayet normal, yumurtanın içinde 150 civarında kolestrol bulunur. Ayrıca yumurta demir ile dolu:))



Somon
Somon balığının içi omega-3 ile doludur, ve bu kalbe çok yararlı! Ayrıca somon balığı göbek çevremizde oluşan yağlara da dur diyor:)


Sıcak çikolata
Evet yanlış okumuyorsunuz:) sıcak çikolatanın kaslarınıza iyi geldiği bir gerçek. Çünkü içerisinde kalsiyum, vitaminler ve mineraller bulunuyor. Bir araştırmaya göre sıcak çikolatanın sadece kaslara iyi geldiği söylenmiyor, çünkü enerji içeceğinin yerine de geçebiliyor...:)


Haydi spora:))

2 yorum:

  1. Faydalı bilgiler de paylaşman çok güzelllll:)

    YanıtlaSil