11 Mart 2014 Salı

Havuç hakkında bilmediklerimiz

Sebzelerle aranız nasıl? Mesela havuçla? Havuç besleyici özelliğinin yanı sıra oldukça lezzetli bir sebze olma özelliğine sahip... Yemeklerden salataya, hatta çiğ olarak tüketilmesine kadar bir çok şekilde yiyebileceğimiz bu sebzenin yararları da saymakla bitmiyor. Karşınızda muhteşem faydalarıyla havuç!
- Çocukluğumuzdan beri, gözlerimize faydalı olduğunu duyduğumuz havuç gerçekten de gözler için en faydalı sebzelerden biri... İçerisindeki A vitamini gözlere iyi geliyor ve gözün retina tabakasında ışığı algılayan hücrelere fayda sağlıyor. Fazla havuç tüketmek gözlerdeki sarı noktaların oluşmasını engelliyor. Katarakt oluşumunu engellediği de bilinen bir tıbbi gerçek...
- Yapılan araştırmalar, havucun içinde bulunan maddelerin akciğer, göğüs ve kolon kanseri riskini azalttığını ortaya koyuyor. Vücutta kanserli hücrelerin büyümeni engellemesi de dikkat çeken bir diğer özelliği...
- Havuç tam bir gençlik iksiridir! Yaşlanmış hücreleri tamir ederken, yaşlanmaya karşı vücudu ve cildi koruma özelliğine sahiptir. Ayrıca yaz aylarında bol bol havuç yiyerek cildinizi güneşin zararlı ışınlarından da koruyabilirsiniz.
- Cildinize tazelik verecek bir maske mi arıyorsunuz? Hemen mutfağa geçin. Bir havucu rendeleyip içine biraz bal ilave edin. İşte cildiniz için çok yararlı, müthiş bir maske elde ettiniz!
- Kalp hastalaıklarından korunmak istiyorsanız havucu sofranızda eksik etmeyin. Çünkü havucun içeriğindeki beta-karoten kalbinizi ve kalp damarlarınızı koruyor.
- Vücudunuzdaki toksik yani zehirli maddelerden kurtulmak için de bol bol havuç tüketin. İçeriğindeki A vitamini karaciğerinizi temizler. Bağırsak temizliği için de havucun güzel bir besin olduğunu unutmayın.
Kaynak: pembeseker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder