30 Mart 2014 Pazar

Tarif: Biber Soslu Karides

Günaydınlar herkese:)

bugün oy vermeye gideceğiz, vatani görevimizi yapacağız! Öncelikle söylemeliyim ki, Rabbim vatanımıza en hayırlısını versin!

Ben ise bugün sizlerle karides tarifi paylaşacağım. Bu tarifi MasterChef'te yarışırken de yapmıştım:) zamanla yarışmıştık. Pazara gidip elimizdeki para ile malzemeler almıştık. MasterChef'i özledim doğrusu..


Malzemeler:
3 adet karides
1 adet sari paprika biberi
1 adet kırmızı paprika biberi
2 adet yeşil kuşkonmaz
Sarımsak
Mercanköşk (Marjoram)
Limon
Zeytinyağı

Yapılışı:
1- Kırmızı ve sarı biber zeytinyağı ve sarımsakla ovularak önceden 200 derecede ısıtılmış fırına atılır. Ara ara çevrilerek kabukları soyulana kadar 20 dakika kadar pişirilir.

2- Karidesler ayıklanır, sırtı hafifçe açılarak içi temizlenir ve bir köşeye ayırılır.

3- Yeşil kuskonmazlar ince julyen seklinde kesilir ve bir kaba ayrılır.

4- Firindan cikarilan biberler soyulur, kızgın zeytinyaginda tavada hafifce suyu ciksin diye cevirilir

5- Daha sonra ayrı ayr olarak blender’a konur. Karistirmadan once biraz daha zeytinyağ eklenir, tuzu ve biberi ayarlanır. Blender’dan cekilen biberler, ince elekli süzgeçten pure haline getirilir. Iki biber puresi ayri kaplarda ilik bir yerde bekletilir.

6- Bir tavada zeytinyaği kızdırılır ve karidesler içine atılır. Aynı anda 1 adet sarmısak, mercankösk, tuz ve karabiber de eklenir. 1-2 dakika kadar pisen karidesler tavadan alınarak bir kağıt havlunun üzerine konur.

7- Kesilmiş çig kuşkonmazlar hafif zeytinyaği, limon, tuz ve biberle salata kıvamına getirilir.

8- Biber sosları yanyana tabağa kaşıkla konulur, üzerlerine yapılan kuşkonmaz salatası havimli bir şekilde yerleştirilir ve 3 adet sote karides etraflarına yerleştirilir.

Afiyet olsun!:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder