19 Mart 2014 Çarşamba

İştah kesen, tok tutan, şifalı bitkiler

Günaydın herkese:) 
bu hafta çok yoğunduk. Sizlere paylaşım yapamadım maalesef :( kusuruma bakmayın. Ama bugün bomba gibi geri döndüm! Bir çok kadının sorunu olan kilolar için bir kaç öneri var. Şifalı bitkilerden tabi ki! Çünkü amacımız yağdan yakmak!

Adaçayı: Zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor.

Fesleğen: Vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor.

Kekik: Sindirim sorunlarını tedavi edici etkiye sahip ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra yorgunluktan şikâyet edenlere zindelik veriyor.

Biberiye: Sindirimi düzenler. İyi bir canlandırıcıdır, kan dolaşımını hızlandırır, cildi sıkılaştırır. Et yemeklerinde kullanılabilir.

Tere: Yağ yakımını hızlandırır. İnce yaprakları pişince acılaştığı için, çiğ yemek gerekir. Ayrıca, içinde birçok vitamin barındırır.

Sinameki: Kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek, müshil görevi yapar. Uzun süreli kullanımlarda, bağırsaklarda yan etkilere yol açacağından, idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor.

Balık otu: Bünyenin kimyasını hızlandırarak, zayıflamaya destek olur. İçindeki maddeler tırnakları güçlendirerek saçlara parlaklık verir. Salata ve meyveli içecekler içinde kullanılabilir. 

Civanperçemi:Tatlıya karşı iştahı keser, tokluk hissi verir. Tazelik veren lezzeti, ağır yemeklerin tadını hafifletir.


Sevgiler...

Kaynak: gercekportral.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder