19 Mart 2014 Çarşamba

Tuzu hayatınızdan çıkarmanın 6 yolu

Uzmanlar, günde alınan tuz miktarını 15 gram civarında olduğunu ve alınması gereken miktarın 5 gram ile sınırlanması gerektiğini ekliyorlar. Bu kadar tuz alımına sebep olarak, tuzu kendi yemeklerimize katmamızın dışında, restoran ve kafe gibi mekanlarda yemeklerin içine atılan yüksek miktarlı tuz oranları gösteriliyor. Günlük alınan tuz miktarının 5 grama düşürülmesi kan basıncının düşmesine ve tansiyonun kontrol altına alınmasını sağlıyor. Peki, bu kadar alıştığımız tuzu nasıl en aza indirebiliriz?

1- Konserve ve turşularda yüksek miktarda tuz bulunur. Bu gibi besinleri tüketmekten kaçınmanız ya da tüketimini en aza indirmeniz gerekiyor.

2- Ekmeklerde ciddi oranda tuz var. Bunun için tuzsuz ekmek kullanımı öneriliyor. Aynı şekilde peynir satın alırken de tuzsuz peynir almaya çalışın.

3- Sırf alıştığınızdan yemeğin tadına bile bakmadan tuz eklediğiniz oluyor mu? Bu alışkanlığınızı değiştirmeye çalışın ve yemeklerin önce tadına bakın.

4- Kuru baharatları yemeklere lezzet vermesi için kullanabilirsiniz. Nane, kekik ve pul biber yemeklere lezzet katar. Aynı zamanda sirke ve limonu da tat verici olarak kullanabilirsiniz.

5- Marketten alışveriş yaparken, gıdaların üzerindeki etiketleri okuyun. Besin değerlerindeki tuz miktarlarına dikkat edin.

6- Dışarıda yemek yerken seçici olun ve yemeklere tuz katılıp katılmadığını sorun. Diyet menüsü olan mekanları tercih etmek hayatınızı kolaylaştırabilir.


Kaynak: pembeseker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder