15 Nisan 2014 Salı

Bahar alerjisine karşı önleminizi alın

Günaydın:) 
bu sabah bahar alerjisine söylenip dururken buldum kendimi.. her mevsim değişikliğinde beni buluyor! Burun kaşınması, göz kaşınması, hapşırma.. poff! Bu yüzden, benim gibiler için PembeŞeker harika bir yazı yazmış! Bari önlem alalım:)

Bahar demek, doğanın canlanışıyla birlikte havaya dağılan polenler demek! Tabii ki, alerjisi olanlar için... Rüzgarın etkisiyle kilometrelerce uzağa yayılan polenler, alerjisi olanlar için kabus olabiliyor. Burun kaşıntısı ve akıntısı, öksürük, gözlerde kaşıntı ve kızarıklık, nefes darlığı gibi sonuçlar doğuran bahar alerjisine karşı alabileceğiniz önlemleri yazdık.

1- Polenlerden mümkün olduğu kadar uzak durmak gerekiyor. Özellikle polenlerin en fazla dağıldığı saatler olan, sabah 05.00 - 10.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaya dikkat etmek gerekiyor. Dışarı çıkmak zorundaysanız, burun ve ağzı bir maske yardımıyla kapatın.

2- Eve gelir gelmez kıyafetleri değiştirmek gerekiyor. Özellikle ayakkabıların evin içine alınmaması önemli bir ayrıntı... Ayakkabı ve kıyafetler polenleri evin içine taşımanıza sebep olur. Aynı şekilde köpeğiniz dışarı çıkıyorsa, köpeğin tüylerini eve almadan temizlemek polen taşınmasını önleyecek bir önlem...

3- Polenler saçlarla da eve taşınır. Bu yüzden eve gelindiğinde duş almak ya da saçları yıkamak polenleri uzak tutmak için etkili olacaktır.

4- Pencereleri açık tutmak polenlerin içeri girmesine sebep olacaktır. En azından sabah saatlerinde pencereleri açmamak gerekiyor. Evin içini havalandırmak için filtreli hava temizleyiciler kullanılabilir.

5- Çamaşırlarınızı dışarı asarak kurutuyorsanız, polenler çamaşırlarınıza yapışarak sağlık sorunlarına sebep olur. Bunun yerine çamaşır kurutucuda çamaşırları kurutmak daha sağlıklı bir seçim olacaktır.

6- Arabayla yolculuk ederken de araba camlarını sıkıca kapatmaya dikkat etmelisiniz. Arabaların klima sistemleri periyodik olarak temizlettirilmeli.

7- Evde ya da ofiste bulunan havalandırma ve klima sistemlerinin temizliğinin yapılması da oldukça önemli... Mutlaka klima ve hava temizleyicilerin filtrelerinin temizletilmesini sağlayın.

8- Alerijiniz varsa çim biçmeyin, eğer yapmak zorundaysanız gözlük ve maske kullanın.

Kaynak: pembeseker

2 yorum:

  1. Malesef bir kis kendimizi koruduk ama baharin gelisiyle hastalandik, bende ayni senin gibi halsiz ve hasta evde dinlenmekteyim...gecmis olsun, selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun canım.. cidden bende öyleyim :( baharı seviyorum ama bu havada uçuşan polenler olmasaydı daha çok severdim! Sevgiler..

      Sil