7 Mayıs 2014 Çarşamba

Peynirin faydaları

Peynir sofralarımızın, özellikle kahvaltı sofralarımızın olmazsa olmaz lezzetlerinden biri... Harika bir tadı olmasının yanı sıra, sağlığımız için tüketmenin şart olduğu bir yiyecek olma özelliğini taşıyor. Asla vazgeçemediğimiz beyaz peynire ek olarak, onlarca çeşidi bulunan peyniri tam anlamıyla tanımaya ve faydalarını öğrenmeye ne dersiniz?


1- Peynirin içeriğindeki yoğun kalsiyum kemikler için çok yararlı. Kemik erimesini engelleyen peynir, sadece kemiklerin değil dişlerin de güçlenmesine sebep oluyor.

2- Peynir bağırsaklara da iyi geliyor. Bağırsakları zararlı organizmalardan uzak tutmayı sağlıyor.

3- Peynir sindirim sistemi için harika bir besin! Sindirim sistemi rahatsızsa, sindirimi düzenlemeye yardımcı oluyor. Ülser oluşmasını engelliyor ve ishali tedavi ediyor.

4- Yağsız lor peyniri diyet yapanlar için eşsiz bir besin... Lor peyniri zayıflamaya yardımcı oluyor aynı zamanda göbek yağlarını yakmayı da kolaylaştırıyor. Diyet listenize yağsız beyaz peyniri de ekleyebilirsiniz.

5- Peynir, protein açısından da zengin bir besindir. Fazla et tüketen biri değilseniz peynirden yararlanabilirsiniz. 100 gram gravyer peynirindeki protein miktarı 250 gram kırmızı ete eş değer!

6- Peynir aminoasit bakımından oldukça zengin bir yiyecektir. Zeka gelişimini sağlayan aminoasit aynı zamanda dikkat kaybını da önlüyor. Peynir hafızayı güçlendirmek için harika bir besin...

7- Yemeklerden sonra yenen bir parça peynir, ağız içerisindeki Ph seviyesini korur. Diş doktorlarının peynir yemeyi tavsiye etmesi de bundandır.

8- Peynir, bağılıklık sistemini güçlendirip koruyor. Yapılan araştırmalarda kansere karşı koruyucu bir etkisinin olduğu da kanıtlanmış.

Kaynak: pembeseker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder