2 Haziran 2014 Pazartesi

Lor peynirini diyette tüketin!

Diyetisyenler ve uzman doktorlar, diyet yapanların lor peyniri tüketmesinin altını çiziyorlar.  Lezzetli olmasının yanı sıra içeriğinde yağ oranının oldukça düşük olması da onu diyetlerin gözdesi yapıyor. Tabii ki, uzmanlar sadece bu sebeplerden lor peynirini önermiyor. Lor peyniri, kemik ve kas kitlesini koruyarak, diyetin sağlıklı bir şekilde sürmesini sağlıyor.


Lor peynirinin kullanım alanı çok geniş
Lor peynirinin diyetteyken bu kadar önerilmesinin ve tercih edilmesinin sebeplerinden biri lezzet olarak bir çok yiyecekle uyum sağlaması... Kahvaltıda tahıllı ekmekle yenilebilen lor peyniri, çeşitli yemeklerde, hamur işlerinde ve salatalarda da kullanılabiliyor. Lezzet olarak, domates, ıspanak, sarımsak, soğan gibi sebzelerle çok yakışması da farklı yemek alternatifleri için sık sık tercih edilmesini sağlıyor.

Lor peyniri bağışıklığı güçlendiriyor
İşin lezzet kısmı dışında, bir de lor peynirinin sağlığa olan faydalarından bahsetmek gerekiyor. Hastalıkları hem diyet yaparken, hem de normal beslenirken uzak tutmak için bol bol lor peyniri tüketebilirsiniz. Lor peynirinin kansere karşı koruyucu olmasının yanında, kasların ve kemiklerin güçlenmesini sağlaması, lor peynirini sofralardan eksik etmemek için yeterli bir sebep.


Eğer spor yapıyorsanız, lor peynirindeki en değerli protein olan serum proteinini almak için mutlaka lor peyniri tüketmelisiniz. Serum proteini aynı zamanda bağışıklığı düşük kimseler, hipertansiyon ve astım hastalıklarından şikayet edenler için de önerilen bir protein olmasıyla dikkat çekiyor. Lor peynirinde bulunan serum proteinin en önemli özelliği ise meme kanserine karşı koruyucu olması...

Kaynak: pembeseker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder