22 Haziran 2014 Pazar

Göbek yağlarının erimemesinin sebepleri



Bazen çok fazla kilo da versek, göbek yağlarından kurtulamadığımızı görürüz. Göbek yağları, zayıflamada vücudunun en inatçı noktalarından biridir. Ancak, göbeğinizi eritememenizin başka sebepleri de olabilir. İşte göbek yağlarının erimesine engel olan o sebepler...


Yanlış egzersiz yapmak
Göbek yağlarını eritmek için bilindik egzersiz hareketlerini uyguluyor olabilirsiniz. Ancak bu hareketler göbek yağları için çok da etkili değil. Yapılan araştırmalarda göbek yağlarını en iyi eriten egzersizlerin interval egzersizler olduğu ortaya çıkmış. Yani egzersizleri belli aralıklar vererek yapmak vücuttaki yağları yakmada çok daha başarılı... Bir diğer göbek yakan egzersiz ise koşu... Sprint denilen hızlı ancak süre olarak kısa koşular iki hafta gibi bir süreyle göbek ve kalça yağlarını tamamen eritiyor.

Az uyumak
Yapılan araştırmalara göre 5 saatten az uyuyan kadınlarda göbek ve bel bölgesi yağlanıyor. Günde 8 saat uyuyan kadınlar, 5 saatten az uyuyan kadınlara göre 300 kalori daha az alıyorlar. Düz bir karın için en az 7 saat uyumak gerekiyor.

Magnezyum eksikliği
Kan şekerini ve kalp ritmini dengede tutmak için magnezyuma ihtiyaç duyarız. Ancak magnezyumun pek bilinmeyen bir yanı daha var. Magnezyum kilo vermeye ve yağ yakımına yardımcı oluyor. Araştırma sonuçlarına göre adet öncesi magnezyum takviyesi yapılması vücudun su tutmasını engelliyor. Özellikle karın bölgesinde şişlik oluşmasını engelleyen magnezyum, göbek yağlarınının erimesine de yardımcı oluyor. Göbeğinizden kurtulmak için yeşil yapraklı sebzeler, fındık ve fasülye gibi besinleri tüketebilirsiniz.

Gazlı içecekler
Gazlı içeceklerin diyet olanlarını tercih edebiliyor olabilirsiniz ancak gazlı içeceklerin her türlüsü göbek bölgesinde yağlanmaya sebep oluyor. Hatta "light" adı altında satılan ürünlerin sadece göbek bölgesinde değil tüm vücutta yağlanmaya sebep olduğu kanıtlanmış durumda...

Tuz tüketmek
Tuz tüketimizi vücudunuzdaki suyu kan dolaşımından cildinize doğru iter ve bu durum vücudunuzun, özellikle karın bölgenizin şiş bir görüntü halini almasına neden olur. Göbek yağlarından kurtulmak istiyorsanız tuzu beslenme düzeninizden çıkartmaya bakın.


Kaynak: pembeseker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder