5 Temmuz 2014 Cumartesi

En güzel 'Garden Party' için öneriler

Yaz geldi. Herkes bahçede. Herkes arkadaş ve ailesiyle eğlenmekte :) eğer sizde sevdiklerinizle güzel vakit geçirmek istiyorsanız, ve bir bahçeniz varsa, Garden Parti neden olmasın?

Garden party

Evet işte karar verdiniz. En güzel parti yakında sizin bahçenizde gerçekleşecek! O zaman hazırlıklara başlayalım :) hazırlık yapmak işin yarısı demektir, ve bu yüzden size yardım edeceğiz! :)

İşi kolaylaştırmak için planları üçe ayırdık: başlangıç, bir kaç gün önce ve party time!

1. Başlangıç
Misafirler - Partiden bir kaç hafta önce davetiyeleri yollamayı unutmayın! Mail ya da mesaj orası size kalmış ;) eğer önceden kaç kişi olduğunu belirlerseniz, işiniz kolaylaşır!

Öneri: Misafirlerinize bir alerjileri olup olmadığını sorun (örneğin laktoz, glüten ya da fıstık). Ayrıca çocuklarını getirip getirmeyeceklerini de sorun, böylece çocuklara özel bölüm hazırlayıp onları orada oyalayabilirsiniz!

Tema
Tema! Önemli gibi gözükmese de aslında önemli olabilir! Önceden bir tema belirlemek işinizi kolaylaştırabilir. Partiniz tema sayesinde bir bütün gibi gözükecek! Örneğin renkler, pastel, kırmızı ya da yeşil? Ya da bir ülke teması, Italia, La Douce France, all American ya da Japon gibi. Temayı yemeklerde olduğu gibi davetiyelerde de uygulayabilirsiniz! 

Yemekler
Temanızı bulduğunuza göre yemekleri belirlemek zor olmayacak. Büfe mi olacak? Yoksa ara sıcak, soğuklar ve sıcaklar olarak ayıracak mısınız? Ne kadar yeriniz olduğuna bakın ve yemeklerinizin sunumunu belirleyin!

Stockİçecekler
İçecekleri de asla unutmayın. Olmazsa olmazlar:
- Kokteyl 
- Alkolsüz içecekler
- Beyaz şarap
- Kırmızı şarap
- Portakal suyu
- Gazlı içecekler

2. Bir kaç gün önce
Partiden bir kaç gün önce hazırlıklar tam anlamıyla başlamış olacak. Toplam kaç kişi geleceğini öğrendiğinize göre işler kolaylaştı. Neler almanız gerek? Ne yemek yapmalısın? Bahçe sandalyeleri ve masası neredeydi?

Bir kaç gün önce gerçek listeye başlayabilirsiniz. Misafirler, yemekler, alışveriş gibi şeyleri yazın ve organizasyon başlasın! Alışveriş listesini önceden hazırlamak işinizi kolaylaştırır. Nerede indirim var diye bir göz attıktan sonra alışverişe start verebilirsiniz!

3. Party time!
Beklenen gün geldi çattı! :) bu günde her şeyi hazırlamak gerek! Yemekler hazır. Sandalyeler yerinde. Masa yerinde. Çocuk bölümü varsa onların oyuncakları hazır. Dekorasyon da hazır. Hop işte bu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder