13 Şubat 2014 Perşembe

Tarif: Endozya Rendang

Merhaba arkadaşlar!

Bugün sizinle öğrendiğim yeni bir tarifi paylaşacağım. Doğrusu ben pek bayıldım bu yemeğe! 

Bildiğiniz gibi dükkanımız Türk yemekleri üzerine çalışıyor, ama arada farklı şeyler yapmak ve onları müşterilerimle paylaşmayı çok seviyorum! O yüzden bugün de sizinle de bu tarifi paylaşacağım. 

Bu yemek Endonezya mutfağından geliyor. Onların yemeklerine de bayılıyorum, farklı farklı baharatları bir araya getirerek harika lezzetler ortaya çıkarıyorlar :)

4 kişi için malzemeler:
- 500 gram dana eti
- doğranmış 2 diş sarımsak
- doğranmış 2 soğan
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı sambal
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 2 adet defne yaprağı
- 3 cm taze zencefil
- 1 sap taze soğan
- 400 ml Hindistan cevizi sütü
- tuz


Yapılışı:
Öncelikle eti parçalara doğrayın ve çiçek yağından kızartın. 
Ardında içine doğranmış soğanı, sarımsağı, sambalı ve diğer malzemeleri ekleyin.
Bunları iyice pişirin. Sıcaklık sayesinde tüm tatlar karışacaktır.
Ardından hindistan cevizi sütünü, defne yaprağını, taze soğanı ve taze zencefili ekleyin.
Tuzunu da ekledikten sonra bu güzel yemeğimiz hazır .. :)

Afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder