4 Ocak 2015 Pazar

Yeni yılın ilk süpriz yemeği

Soğuk kış günlerinde beş çayının yanında değişik bir lezzet... Balkabaklı Börek:)
Daha önce sıcacık bir yaz gününde Seferihisar sıcacık pazarında tattığımız ve çok beğendiğimiz bir lezzet. Hemen gerekli malzemeleri sıralayalım: içi için; 1,5 kg bal kabağı, bir adet kuru soğan, tuz, karabiber, kırmızı biber. hamuru için: un, tuz, yağ ve su. Önce iç harcımızı hazırlayarak işe başlayalım.



Soğanlarımızı ince ince doğranarak pembeleşinceye kadar kavuşuyoruz, akabinde rendelenmiş kabaklarımızı da kavurmaya alıyoruz, üstüne tuz, kırmızı ve kara biberimizi ekliyoruz. Hafif yumuyaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Harcımız soğurken hamurumuzu hazırlıyoruz. Yufka şeklinde açıp içini yağlıyoruz ve ikiye bölerek iç harcımızı bolcana koyuyoruz. Sonra Gül haline getiriyoruz.



Önceden ısıtılmış Fırında 180 derecede yarım saat pişirdikten sonra afiyetle yiyoruz,Konuşma balonu yorumlarınızı bekliyorumGülen gözlü gülen yüz

Sipariş vermek için 0 232 279 12 34 numarayı arayabilirsiniz ya da bugunneyesemevyemekleri@gmail.com adresine mail atabilirsiniz!

Eğer dükkanımıza uğramak ve yemek yemek isterseniz de aşağıdaki adresten bize ulaşabilirsiniz:)

Ata Caddesi, Onur Mahallesi Defne Sokak, no: 5/A, Balçova - Izmir!




Ve Seferihisar'dan bahsetmeden geçemeyeceğim:) Seferihisar İzmir de bulunan harika bir köy yeri! Biz bir defasında gittik ve oraya hayran kaldık gerçekten. O kadar sıcak kanlı, güler yüzlü insanları var ki. Hemde bu insanlar küçücük tezgahlarında bir sürü harikalar yaratıp satıyorlar. Onlar emeklerini ve bir şeyler sattıkça mutlu olduklarını görmek gerçekten çok güzel bir duygu. 

İşte Sığacık / Seferihisar'dan bir kaç foto:)







Yeni yılda herkese sağlık, huzur ve bereket diliyorum! Şahane bir yıl olması dileğiyle..
Bugün Ne Yesem Ev Yemekleri ailesi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder