12 Ocak 2015 Pazartesi

Mevsimin en güzel sarması: PAZI SARMA‏

Yeni lezzetlere açık olan mutfağımızda bugün ne pişiyor dersiniz? Ocak ve Şubat aylarında evlerimizde tüketilen pazıdan en çok yapılan yemek olan pazı sarma Gülen gözlü gülen yüz  

Pazı, tadı ıspanağı andıran, yaprakları biraz daha kalın bir sebzedir. Sarma içi için gerekli olan malzemeleri sayalım: 
- 1,5 su bardağı pirinç
- iki tane domates rendesi
- bir çorba kaşığı salça
- isteğe göre maydanoz
dereotu
- nane
- 1 adet kuru soğan
- tuz
- kırmızı ve karabiber. 


Öncelikle soğanımızı yemeklik doğrayarak zeytinyağında kavuruyoruz. Ocağımızı kapattıktan sonra üzerine pirincimizi, doğranmış yeşilliğimizi, salça ve domates rendesini ve baharatlarımızı ilave ediyoruz. Sarmamızı hazırlamak için 2 demet pazıya ihtiyacımız var. Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra ortada yer alan damarlarını hafifçe inceltiyoruz. İki dakika kadar pazı yapraklarını sıcak suda tutarak sarmak için yumuşatıyoruz. Yalnız iki dakika bekletmek yeterli, daha fazla tutarsanız yapraklarımız parçalanabilir. 


İşte geldik en güzel kısmına sarmalarımızı hazırlamaya Rüzgarda savrulan yaprak Hazırladığımız içimizden yaprağın içine koyarak ister üçgen isterseniz de yaprak sarma şekli verebilirsiniz. Tenceremizin dibini pazı yaprakları ile kapladıktan sonra sardığımız pazıları yerleştiriyoruz. Üstüne sıcak su ve yağ ekledikten sonra bir tabağı ters çevirip kapatıyoruz. 

40-45 dakika kadar pişirdikten sonra yemeğimiz servise hazır hale geliyor.
İsterseniz üzerine yoğurt dökerek isterseniz de sade olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun Lezzetli yiyecek ifadesi olan yüz

2 yorum:

  1. Elinize saglik. Cok nefis gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) beğenmenize sevindim:)

      Sil